Flox Ondernemershuis Doetinchem

Bedrijfsbezoek bij Achterhoekse bedrijven

Als ondernemer ben je altijd bezig met je eigen bedrijf. Maar hoe leuk is het om eens een kijkje in de keuken te krijgen van andere bedrijven in de Achterhoek? Dat vonden we bij Flox ook. De afgelopen jaren hebben we al heel wat mooie bedrijven mogen bezoeken.

Leren van elkaar

Niet iedereen weet dat er in de Achterhoek heel veel innovatieve en succesvolle bedrijven gevestigd zijn. Hoe zijn ze zo succesvol geworden? Wat is hun strategie? Hoe zit hun markt in elkaar en hoe bewerken ze die markt? Er valt zoveel van hen te leren! En hoe leer je het best? Door deze bedrijven te bezoeken. Flox heeft een groot netwerk in de regio. Elk jaar benaderen we daaruit een paar bedrijven voor een bezoek. We worden altijd met veel enthousiasme en gastvrijheid ontvangen.

Welke bedrijven hebben we al bezocht?

Hieronder een greep uit de bedrijven die we bezocht hebben:

Life & Mobility
Printing Partners
Rensa
Van Raam

Daarnaast sluiten we ook aan bij bestaande initiatieven zoals de ‘Open Dagen Varsseveldse
Industriële Vereniging’. We bezochten tijdens dit evenement samen met een groep Flox’ers de
bedrijven Kramp en VSMI en trapten dit af met een gezamenlijk etentje.

Flox Ondernemershuis Doetinchem Rensa rondleiding

Hoe ziet zo’n bezoek eruit?

We geven de gastbedrijven meestal de vrije hand voor het bepalen van het programma. Zij weten immers wat leuk is om te vertellen en te laten zien. We worden altijd verrast door enthousiaste verhalen, interessante rondleidingen en een heerlijk hapje en drankje. Na het officiële gedeelte is er ruimte om na te praten en te netwerken met de Floxleden en de directie en medewerkers van het gastbedrijf.
Bereid je bedrijfsbezoek voor
Zorg dat je het maximale haalt uit het bezoek. Staat er een bedrijfsbezoek gepland bij een bedrijf dat je erg aanspreekt? Of zou dat bedrijf goed passen in jouw netwerk? Heb je bepaalde zaken die je van hen wil leren? Zorg dan dat je het bezoek goed voorbereidt. Bedenk vragen die je graag wil stellen en kijk met welke mensen uit het bedrijf je een keer verder wil praten. Dit is je kans om dat op een informele manier te doen.
Dit levert een bedrijfsbezoek je op
Je bepaalt natuurlijk zelf je doelen als je deelneemt aan de bedrijfsbezoek. Dit waren onze
ervaringen:

•Je krijgt een interessant kijkje in de keuken van bedrijven waar je zelf misschien niet zomaar
binnenkomt.
•Je doet inspiratie en concrete ideeën op over onderwerpen als marketing, logistiek en
innovatie.
•Je ontmoet leuke en inspirerende nieuwe mensen.
•Je breidt je netwerk uit.
•Je hebt vooral een leuke en gezellige middag!

Hoe kun je deelnemen?

Als we een bezoek gepland hebben, dan krijgen leden van Flox hier automatisch een uitnodiging voor. Ben je geen lid, maar wil je graag eens op deze manier kennismaken met Flox Inspiratie Netwerk? Dan kun je je ook opgeven. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van deze en andere events.

Dit vinden deelnemers

Evelien Schuurman van Plan X Events: “Ik heb warme contacten kunnen leggen bij het bedrijf”

“Ik heb deelgenomen aan het bedrijfsbezoek bij Life & Mobility. Het was een erg positieve ervaring. Flox organiseert en communiceert de bijeenkomsten altijd goed. Doordat er een maximum aantal deelnemers
wordt gehanteerd, heb je als deelnemer de mogelijkheid ook daadwerkelijk in contact te komen met de mensen binnen het bezoekende bedrijf. Ik heb hierdoor warme contacten kunnen leggen bij dit bedrijf. En wie weet leidt dit nog een keer tot een mooie opdracht!”

Jan Willem van Rijswijk van Kab accountants & belastingadviseurs: “Interessant om medebezoekers te spreken.”

“Ik was bij het bedrijfsbezoek aan Printing Partners. Mooi om de ontwikkeling in de jaren te zien van dit bedrijf. Ook was het erg interessant om de medebezoekers te spreken na afloop.” 

Er zijn momenteel geen bedrijfsbezoeken gepland