Flox Ondernemershuis Doetinchem

Flox

Flox Ondernemershuis is in 2018 opgericht door Ronald Treijtel. Het concept was gericht op flexwerken en netwerken. Het doel was het verbinden van zp’ers om samen succesvol te zijn in het ondernemen. In september 2022 kreeg Flox een nieuwe opzet. In een samenwerkingsverband met Jan Helmink en op een nieuwe locatie werd Flox Ondernemershuis Flox Werk- & Organisatie Oplossingen. Vanuit een nieuwe visie is een verbonden groep professionals op de flexwerklocatie actief aan de Koopmanslaan 31 in Doetinchem. 

Ronald Treijtel

Ronald is vanuit zijn eerdere activiteiten steeds gericht geweest op het verbinden van mensen, een goede sfeer creëren en waarde-creatie. Hij is actief (geweest) als directeur, bestuurder en toezichthouder bij verschillende organisaties en is breed opgeleid binnen de bedrijfskunde, organisatiekunde en marketing. 

“Mijn motto is: wie goed doet, goed ontmoet! Ik startte als zelfstandig ondernemer met het oprichten van Inspiratie Ontbijt Achterhoek. Toen de mogelijkheid op mijn pad kwam om een fysieke locatie toe te voegen aan mijn netwerkinitiatieven, paste dit naadloos binnen mijn missie. Met het huidige Flox kunnen we Achterhoekse ondernemers nu nog beter van dienst zijn; we bieden een prettige omgeving waar fysiek kan worden (samen)gewerkt. Belangrijk onderdeel van Flox is de netwerkorganisatie waardoor ondernemers elkaar nog beter leren kennen en elkaar helpen. We realiseren groei in ons ondernemerschap door kennisoverdracht en groei in vaardigheden. Dit maakt ons waardevol bij het oplossen van uitdagingen binnen het lokale bedrijfsleven”.

Jan Helmink

Jan was ruim 18 jaar werkzaam in de gezondheidszorg en deed daar ruime ervaring op in organisatieontwikkeling en personeelsmanagement. Jan is afgestudeerd Master Human Resources Manager.  Naast allerlei andere opleidingen en cursussen ronde hij in 2018 de gespecialiseerde opleiding Praktijk Ondersteuner Bedrijfsarts af. Sinds augustus 2011 is Jan zelfstandig ondernemer en eigenaar van JARBON, bureau voor Arbodienstverlening en Werkadvies. Hij is Praktijkondersteuner Bedrijfsarts, Arbo adviseur en re-integratiespecialist. Zijn specifieke kwaliteiten liggen op verzuimpreventie, gezondheidsmanagement en re-integratie/outplacement.

“Ik vind het belangrijk dat er in een organisatie een klimaat heerst waar medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen én zeggenschap hebben over en een eigen verantwoordelijkheid hebben voor hun keuzes. Een organisatie moet een ontmoetingsplaats zijn, waar mensen een uitdaging zoeken, communiceren, samenwerken en elkaar inspireren. Met mijn samenwerking met Ronald Treijtel bij Flox komt dit allemaal samen.”

Ellen Jongeneel

Ellen startte bijna 20 jaar geleden als ondernemer en had in die jaren een tweetal bedrijven. In de functies van projectsecretaris en projectleider bracht ze veel verschillende HR-gerelateerde projecten in heel Nederland tot een goed einde.

“Ik kreeg behoefte om me ook zakelijk meer te settelen in het oosten van het land. Ik besloot te stoppen met mijn bedrijfsactiviteiten om me te bezinnen op mijn  doorstart als ondernemer. Inmiddels ben ik gestart met mijn 3e termijn als zelfstandige. Ik maakte de keuze om me niet vast te pinnen op één activiteit. Met mijn coachpraktijk richt ik me nu op een tweetal doelgroepen: stiefouders in het samengestelde gezin en mensen die graag begeleiding willen in hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast geef ik lezingen en theatervoorstellingen vooral over het onderwerp samengestelde gezinnen. Ook werk ik nauw samen met de Stichting Stiefacademie om dit onderwerp meer op de kaart te krijgen in Nederland.”

Naast deze activiteiten ben ik een van de initiatiefnemers van het Flox Inspiratie Netwerk. Samen met Ronald Treijtel organiseer ik allerlei activiteiten voor ondernemers met als belangrijkste doel: businesskansen creëren op basis van verbinding en kennisoverdracht.”

Tine Paulus

“Toen Ronald mij benaderde om hem te ondersteunen bij het ondernemerscentrum dat hij aan het oprichten was, was ik meteen enthousiast. Samen met hem en Dorien hebben we Flox opgebouwd en zien groeien. Ik ben hier heel trots op. Mijn taken zijn onder andere het opstellen van de contracten van nieuwe Floxleden. Daarnaast houd ik de website bij, schrijf nieuwsbrieven en blogs en help bij het organiseren van de evenementen. Ontzettend leuk om te doen naast mijn werk als zelfstandig tekstschrijver bij mijn eigen tekstbureau Tine Schrijft!”

Dorien Agelink

“Ronald en ik zijn een goed team samen. We delen al meer dan 30 jaar lief & leed met elkaar en vullen elkaar goed aan. Vandaar dat het een logische keuze voor mij was om ook bij Flox een rol te gaan vervullen. In de praktijk betekent dit dat ik onder andere betrokken ben bij de administratie en organisatie van verschillende evenementen. Het voelt fijn om ervoor te zorgen dat mensen zich thuis voelen bij Flox! Daarnaast is Flox voor mij, net als voor andere ondernemers, een prettige plek om mijn HR- en Casemanagementwerkzaamheden te doen voor andere opdrachtgevers.”

Benieuwd naar de zelfstandig professionals die lid zijn van Flox Werk- & Organisatie Oplossingen? Ze stellen zich graag aan jou voor.

Flox is dé (flex)werkplek voor ondernemers uit de Achterhoek.

Met ons 24/7 abonnement en ons parttime abonnement kun je op elk gewenst moment gebruik maken van onze flexwerkplekken. Daarnaast kun je laagdrempelig deelnemen aan alle workshops, netwerkevents en themabijeenkomsten die we organiseren.

Een keer koffie/thee drinken bij Flox?

Wil je het flexwerken bij Flox eens ervaren? Kom dan gratis kennismaken, vul het formulier hieronder in en we plannen een afspraak om eens vrijblijvend samen koffie of thee te drinken.