Hoe beleven Flox’ers de coronacrisis?

Door de coronacrisis hebben veel zp’ers het moeilijk. Opdrachten worden gecanceld. Veel zp’ers kunnen hun werk niet meer (volledig) doen. Gelukkig houden veel ondernemers de moed erin. Ze zijn creatief en proberen deze periode zo slim mogelijk door te komen. Drie Floxleden vertellen hoe zij hiermee omgaan.

René van Velsen, communicatietrainer:

“Live-trainen gaat nu natuurlijk even niet lukken, maar ik zit ook niet stil. Laatst had ik een meeting via Zoom met 20 mensen. Dat werkte perfect. Het programma synchroniseert met je agenda. Er kunnen maximaal 100 mensen aan deelnemen. Daarnaast heb ik ook een plan. De eerste twee weken van deze ‘crisis’ heb ik contact met mijn klanten via een beeldverbinding. Ik heb hierbij 2 doelen:

  1. Inventariseren hoe het gaat met hen en hun bedrijf
  2. Vragen waarmee ik hen van dienst kan zijn

Daarna ga ik contact opnemen met alle stakeholders. Bij hen pas ik dezelfde insteek toe. Ik merk dat deze manier van communiceren voor veel klanten nieuw is, maar ze geven achteraf allemaal aan dat ze het heel waardevol vonden; zowel de methodiek als de inhoud. Elke vorm van dienstverlening en hulp is voor nu gratis. Laten we elkaar juist in deze tijd helpen. Zowel je klant als anderen. En blijf vooral met elkaar in contact!”

Martine Blij, Natural lifestyle trainer/Natuurgeneeskundig (stress)therapeut:

“Ik was net begonnen met het geven van trainingen, maar deze heb ik helaas allemaal moeten afzeggen. Dat is jammer, maar we zitten nu eenmaal allemaal in hetzelfde schuitje. Je moet gewoon wat flexibeler zijn. Ik heb drie basisschoolkinderen die nu thuis zijn. Ik ben dus ook een halve schooljuf. Wat ik nu vooral doe is bestaande klanten bellen en vragen hoe het gaat en of ik iets voor ze kan doen. Ook doe ik telefonische consulten. Ik merk dat mensen in deze situatie bijvoorbeeld met angstklachten zitten. Ik werk met oliën die ondersteuning bieden bij zowel stress als fysieke klachten. Deze kunnen hen helpen. Daarnaast probeer ik ook iets goeds voor anderen te doen. Ik ken een vrouw die met haar kind in quarantaine zit. Ze mag geen direct sociaal contact hebben. Daarom bel ik haar en bied ik haar op die manier steun en een luisterend oor. Dit is ook een goede tijd om werkzaamheden op te pakken die anders blijven liggen. Ik schrijf nu bijvoorbeeld trainingen uit en ga kijken hoe ik social media nog beter in kan zetten. En ontspanning blijft belangrijk. Dus ga ik regelmatig met de kinderen naar buiten. Wij zijn supporter van schoon en ruimen dan meteen zwerfaval op. Eigenlijk is dit ook wel een bijzondere tijd. Ik probeer daarom het positieve zoveel mogelijk vast te houden.”

Judith Wolterink, organisatiecoach/counseler:

“Alles verandert natuurlijk steeds, de omstandigheden, maar ook hoe ik me erbij voel. Meestal is er rust, maar af en toe zijn er ook vragen die me angstig maken.

We moeten ineens gedwongen terug naar de eenvoud. Er is tijd voor bezinning. Ik heb veel momenten gelukkig dat ik kan focussen op wat er wél kan en wat er wél mogelijk is. Dan ontstaat er creativiteit…. Een mooi voorbeeld: iemand die ik coach belde onze een-op-een-sessie af in verband met corona.  Toen stelde ik voor om onze sessie te doen tijdens een boswandeling. Dat wilde hij graag. Er kan dus veel meer dan je denkt. Doordat er trainingen zijn uitgevallen, vallen er ineens hele dagen vrij. Die besteed ik nu bijvoorbeeld aan mijn gezin, aan het volgen van online-trainingen en aan het lezen van boeken die er al heel lang liggen. En daarnaast bel ik mijn klanten. Niet vanuit zakelijk oogpunt, maar omdat ik graag wil weten hoe het met hen gaat. Hier wordt heel goed op gereageerd. Eigenlijk vindt iedereen het fijn om even te praten over de dingen die hen nu bezighouden.

Ik ben ook aangesloten bij de Ondernemersacademie. Wij verzorgen leiderschapstrainingen. We kijken nu wat we online kunnen doen. Er zijn genoeg thema’s, waar we een positieve bijdrage kunnen leveren. Deze kennis gebruik ik ook weer voor Flox. Ik denk mee met Ronald over hoe we Flox-activiteiten online door kunnen laten gaan. Ik denk ook dat uit de bijzondere situatie waar we nu inzitten mooie dingen kunnen ontstaan. Doordat alles nu anders is, ben je gedwongen op een andere manier naar je werk en dagelijkse routines te kijken. Dit kan leiden tot creatieve en duurzame oplossingen. Want moet alles wel zoals we het altijd deden? Misschien kan het wel anders en daardoor beter!” 

Kennismaken met Flox Ondernemershuis?

Wij laten je graag rondkijken.
Meld je aan voor een gratis proefperiode of een netwerkbijeenkomst.