Samen sterk met De Flox Cirkels

Mis je als zp’er ook wel eens een klankbord? Je hebt ideeën, maar hebt niemand om ze mee te bespreken. Of je loopt tegen een situatie aan en vraagt je af hoe anderen hiermee om zouden gaan. Flox is sinds kort gestart met De Flox Cirkels. Samen met andere zp-collega’s bespreek je verschillende cases. De eerste reacties? Die zijn erg positief!

Eerlijk en open klankbord

De Flox Cirkels zijn ontstaan om de bij Flox betrokken ondernemers in deze coronatijd extra te ondersteunen door een eerlijk en open klankbordgroep met elkaar te vormen. Elke cirkel bestaat uit 6 á 7 ondernemers. Iedere deelnemer brengt zijn/haar vraagstukken in, die specifiek kunnen gaan over ondernemen in deze nieuwe tijd, welke (nieuwe) koers er te varen is of gewoon om door collega’s geïnspireerd en gemotiveerd te worden.

Flox Ondernemershuis Doetinchem Ivar van Asten

Ondernemersvraagstukken

Ivar van Asten, coach en trainer en eigenaar van Essential Together begeleidt de sessies: “Ik zie mijzelf als tafelheer; de persoon die niet alleen probeert inhoudelijk bij te dragen, maar ook betrokken is bij de organisatie en indeling van de sessie. In elke bijeenkomst worden de vraagstukken van twee ondernemers uitgebreid behandeld. Als iedereen aan de beurt is geweest, kan een nieuwe cirkel ontstaan. Bij de eerste cirkel is dit ook al uitgesproken.

Resultaten boven verwachting

 De resultaten voor de deelnemers zijn boven verwachting. Iedereen vindt het leuk, nuttig en komt tot nieuwe inzichten die het ondernemen ten goede komen. Mooi is het om te zien dat de andere deelnemers echt hun uiterste best doen om de ingebrachte vraagstukken te helpen oplossen of van nieuwe invalshoeken te voorzien. De tweede Flox Cirkel staat op het punt van starten en op de wachtlijst van de derde cirkel staan al 3 namen.

Wat vinden de deelnemers?

Wij kunnen natuurlijk wel van alles vertellen over de Flox Cirkels, maar leuker is het om deelnemers te laten vertellen over hun ervaringen. We laten Rober, Monique en Gerbrand aan het woord.

Rober Dijhuizen, eigenaar Effeqtief:

“Plots sta je niet meer alleen”

“De bijeenkomsten zijn heel ontspannen en open. Hierdoor is het makkelijker om je uit te spreken over wat je bezighoudt. Je merkt dat er meer mensen zijn die hetzelfde meemaken, dezelfde vragen hebben of zich hetzelfde voelen. Plots sta je niet (meer) alleen. Alleen al voor je gevoel is dat fijn en het geeft ruimte aan je gedachten. Mijn hulpvraag betrof onder andere: Hoe ga ik om met (koude) acquisitie en welke (succesvolle) aanpak hanteren anderen? Een groot aantal praktische tips en methoden kwamen ter tafel. Hoe dat gaat uitpakken kan ik over een poosje delen. Het belangrijkste dat ik overhoud aan deze (digitale) samenkomsten is dat het mij helpt om positief te zijn en te blijven.  Dit vertaalt zich weer naar een positieve houding in contact met relaties en klanten. Dit komt mijn business zeker ten goede!”

Monique Nieuwenhuis

Monique Nieuwenhuis, eigenaar levenscoachpraktijk Bewust Monique:

“Leuk, leerzaam en verhelderend”

“Doordat we hier samen over kunnen sparren in een kleine, vertrouwde setting, kun je je ook best wel openstellen over de dingen waar je tegenaanloopt. Ikzelf ervaar deze bijeenkomsten als erg leuk, leerzaam en verhelderend. Maar ook zeker gezellig! Door de juiste vraagstellingen neer te leggen kom je bij de ander, maar ook bij jezelf wat dieper bij de kern van het probleem. Ik merk dat, ook al is het een vraagstuk van een ander, je er zelf ook zeker wat aan hebt en van kunt leren.  Je loopt namelijk zelf ook vaak wel tegen soortgelijke problemen/vraagstukken aan.  Collega-zzp’ers met allemaal een andere dienst/product, kunnen vaak net een andere, verfrissende blik op je vraagstuk werpen en uiteraard ook andersom. En ik merk dat ik nu op een andere wijze naar deze kleine groep collega’s kijk, omdat je ze juist op deze manier nog beter leert kennen. Deze intervisie bijeenkomsten zijn zeker de moeite waard en ik heb er absoluut wat aan voor mijn verdere ontwikkeling als ondernemer.”

Gebrand van Noort, eigenaar ict-bureau C&ES:

“Informatie ontvangen èn delen”

“Ondernemen is leuk, maar je wordt ook geconfronteerd met zaken waar je nog geen weet van hebt. En dan is het goed als je met andere ondernemers kunt overleggen over hoe zij bepaalde zaken oppakken. Ook is mijn nieuwsgierigheid wel een motivatie om deel te nemen aan de intervisie. Ik wil graag veel informatie ontvangen, maar zeker ook delen! Dat is misschien nog wel de grootste drijfveer. De bijeenkomsten worden bijgewoond door een selecte kleine groep ondernemers die echt wel iets te zeggen hebben. Je kunt op een serieuze manier met elkaar overleggen en jouw probleemvraagstuk inbrengen, zonder dat dit bekend wordt bij het grote publiek. Hierdoor worden er ook vraagstukken neergelegd die je zelf niet zo snel zou vertellen aan anderen. Dat is prettig en dat maakt deze bijeenkomsten ook interessant. Naast de ervaringen die worden gedeeld, krijg je ook tips en daar heb ik zeker al wat aan gehad. Het is gewoon een feit dat er zaken zijn die meer ondernemers bezighouden en dan is het leuk en nuttig om te zien dat je elkaar kunt helpen. Deze bijenkomsten zijn een nuttige aanvulling op het ondernemerschap.”

Flox Ondernemershuis Doetinchem succesverhaal Gerbrand van Noort

Een proeflidmaatschap als Flox Netwerklid

Heb je interesse in de netwerkevents van Flox, zoals workshops, themabijeenkomsten, bedrijfsbezoeken, netwerkochtenden, maar ook bovengenoemde Flox Cirkels?  Je kunt nu laagdrempelig 6 maanden kennismaken met Flox als netwerklid. Je betaalt slechts 3 maanden lidmaatschap ineens en bent 6 maanden lid, het kost je dan slechts € 82,50 excl. btw.

Kijk voor informatie eens op onze evenementenkalender https://floxondernemershuis.nl/flox-agenda/. Je kunt je aanmelden door te mailen naar info@floxondernemershuis.nl.

 

Kennismaken met Flox Ondernemershuis?

Wij laten je graag rondkijken.
Meld je aan voor een gratis proefperiode of een netwerkbijeenkomst.