Wie zijn de nieuwste leden van Flox?

De coronacrisis betekent voor veel zelfstandig ondernemers gelukkig niet dat zij bij de pakken neer gaan zitten. Sterker nog; we hebben het bij Flox momenteel erg druk met het verwelkomen en wegwijs maken van nieuwe leden. Vier ‘gloednieuwe’ leden stellen zich aan je voor en vertellen waarom ze (juist nu) voor Flox kozen.

Flox parttime-lid Margot Verhagen

Wie ben je? 

“Mijn naam is Margot Verhagen. Mijn interesse ligt bij de intrinsieke drijfveren en levensverhalen van mensen. Dit uitte zich voorheen in een baan als trouwambtenaar en als wensvervuller bij de stichting Make A Wish kon ik mijn behoefte aan zingeving en verbinding kwijt.”

Kun je wat vertellen over je bedrijf?

“Per 1 juli ben ik begonnen met mijn eigen praktijk als lifecoach en meidencoach: Cocon Coaching. Ik zie vrouwen vaak struggelen met onderwerpen als een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen en niet zoveel levenskracht als ze zouden wensen. Ook zie ik dat vrouwen die ziek zijn (geweest) een flinke deuk in het vertrouwen in hun lichaam en in het leven hebben opgelopen. Mijn uitdaging is dan: Hoe kunnen we samen de kwaliteiten en talenten weer zichtbaar maken, zodat zij dit daarna aan de wereld kunnen geven en met de wereld kunnen delen?”

Waarom ben je Floxlid geworden?

“Binnen Flox Ondernemershuis kan ik mijn praktijk op starten zonder veel financiële risico’s.  Ik heb er makkelijk toegang tot andere ondernemers. Er wordt gebruik gemaakt van elkaars netwerk en kennis. De kantoorruimte is licht en open en ook de coachkamers zijn prettig. Daarnaast heb je alle denkbare faciliteiten tot je beschikking. Flox biedt mij op dit moment precies wat ik nodig heb: een veilige ruimte om de eerste schreden op het ondernemerspad te zetten. Je dan omringt te weten door gelijkgestemden voelt als een fijne steun in de rug!”

Flox parttime-lid Karin Overbeek

Kun je wat vertellen over jezelf?

“Mijn naam is Karin Overbeek. Ik woon in Hummelo en heb een man en twee kinderen. Ik kom uit een ondernemersgezin. Zelf begon ik als zelfstandig designer. Ik richtte huizen in en hield me bezig met stoffering. Daarna rolde ik het onderwijs in. Ik gaf bijvoorbeeld les over design bij Eijerkamp in Zutphen. Daar kreeg ik wel eens vragen over hoe je ondernemer kan worden. Ik schreef een boek over creatief ondernemen en mocht uiteindelijk voor stichting Day for Change Ondernemende Helden opzetten.”

Wat doet Ondernemende Helden precies?

“Voor de regio Achterhoek heb ik een pilotproject mogen opzetten waarbij wij jongeren in de leeftijd van 16 tot 26 jaar leren hoe zij naast school of werk een bedrijf kunnen starten. Dat doen wij via een online academie. De bedrijven die onze deelnemers starten lopen uiteen van archivaris tot honden-trimsalon, van e-commerce tot stylist en van sociale ondernemer tot ontwerper. Eén ding hebben deze jongeren gemeen; zij zijn allemaal ambitieuze Achterhoekers!”

Hoe ben je bij Flox terechtgekomen?

“Ik had altijd al veel contact met Ronald, de eigenaar van Flox. Ik werkte vanuit de Gruitpoort, maar dat kwam door corona stil te liggen. Bij Flox kan ik de jongeren die ik begeleid laten zien dat je als startend ondernemer niet alles zelf hoeft te doen. Bij Flox kun je laagdrempelig een eigen flexplek huren en je doet er kennis en contacten op.”

Flox flextime-lid Sabine Keurntjes 

Wie is Sabine Keurntjes?

“Ik ben moeder van Jens en Julia. We wonen samen met mijn partner Sander en zijn zoon Jasper in (Loer)Beek. In mijn vrije tijd maak ik graag muziek. Ik speel klarinet bij Muziekvereniging Volharding Beek en sinds een jaartje leer ik cello spelen. Ik ben gek op dieren. We hebben dan ook een hele beestenboel thuis.”

Wat doe je voor werk?

“Voordat ik de keuze maakte zelfstandig te worden, werkte ik in het inkopersvak bij het bedrijf John Crane Indufil. Dit bedrijf verhuisde naar Tsjechië. Voor mij was er geen uitdaging meer binnen het bedrijf, waardoor ik besloot er weg te gaan. Werken als zelfstandige sprak me al langer aan en nu werd het een serieuze optie. Ik volgde een opleiding Virtual Assistant en ben tijdelijk parttime gaan werken op een inkoopafdeling. Ik ga binnenkort starten als zelfstandig Virtual Purchase Assistant. Een virtual assistant werkt voornamelijk vanuit eigen kantoor. 

Ik wil graag zzp’ers, mkb’ers en grotere ondernemingen met een inkoopafdeling gaan ondersteunen op het gebied van inkoop. Dit hoeft niet persé altijd op afstand te gebeuren. Ik vind persoonlijk contact namelijk erg belangrijk. Een kennismaking en besprekingen doe ik dan ook graag ‘live’.”

Wat betekent Flox voor jou?

“Flox is voor mij een werkplek om andere ondernemers te ontmoeten en kennis te delen.”

Flox fulltime-lid Hans van Uem

Stel je eens voor!

“Ik ben Hans van Uem en werk sinds 2014 zelfstandig in mijn bedrijf Focus op Financiën. In dat bedrijf begeleid ik (startende) ondernemers, voer ik administraties en verzorg ik belastingaangiften. Daarnaast organiseer ik de Open Coffee in Ulft. Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en woon sinds 2002 in Doetinchem.”

Je bent ook Arabische Onderneming gestart. Wat is dat precies?

Binnen Arabische Onderneming werk ik samen met Mazen Ali om Arabische (startende) ondernemers te begeleiden. Mazen Ali start met Arabische Onderneming voor het eerst als zelfstandig ondernemer. Mazen is geboren in Saoudi Arabië, is van Jemenitisch/Somalische afkomst en woont sinds 2007 in Doetinchem. Hij is getrouwd en heeft 4 kinderen. Mazen en ik werken samen in Arabische Onderneming omdat wij samen de juiste kennis en kunde hebben om Arabische ondernemers in Nederland succesvol te maken. 

Ik breng de kennis en ervaring in het begeleiden van ondernemers in met daarnaast een ondernemersnetwerk in de regio. Mazen heeft kennis van de Arabische cultuur en taal in met daarnaast een netwerk in de Arabische gemeenschap in Nederland.”

Waarom werken jullie vanuit Flox?

We waren op zoek naar een vaste locatie waar we kantoor kunnen houden en trainingen kunnen geven. We hebben gekozen voor Flox Ondernemershuis vanwege de mogelijkheden van de locatie, de open sfeer en het bijbehorende netwerk.

 

Wil je ook eens kennismaken met Flox?

Kom dan eens gratis en vrijblijvend een dagdeel bij ons werken. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

 

Kennismaken met Flox Ondernemershuis?

Wij laten je graag rondkijken.
Meld je aan voor een gratis proefperiode of een netwerkbijeenkomst.